Menu
BVO logo

De energiebehoefte van… directeur Sven Tump

Waar halen onze medewerkers hun energie vandaan? In onze nieuwe rubriek lees je hoe zij zich opladen voor het mooie werk dat zij doen. Dit keer ontdek je de energiebehoefte van onze directeur Sven Tump. “Die blije kop van Pepper.”

Een pup moet je opvoeden

Afgelopen januari kregen wij, zes jaar na onze jongste zoon, weer gezinsuitbreiding. Pepper, een Australische Labradoodle. Voor de kattenliefhebbers en duivenmelkers onder ons: dat is een hond. Leuk, zo’n jong beest waar we lekker mee kunnen spelen en wandelen. Gezellig ook ’s avonds, als hij bij je komt liggen. Dachten wij. 

De praktijk bleek iets weerbarstiger. Een jonge pup moet je opvoeden. Waar je kinderen je na verloop van tijd gaan verstaan en je medewerkers je steeds beter gaan begrijpen, is dat bij een hond toch anders. Bij een hond komt het vooral aan op non-verbale communicatie. En geduld. Heel veel geduld. En aanvankelijk kóst dat energie. 

Met een blije kop terugrennen

Als ik alleen al denk aan hoe het beest buiten wegrent zonder op of om te kijken. Of hoe hij ’s avonds kwispelend tegen je blijft blaffen, terwijl jij toch echt wel klaar bent na een dag hard werken en kinderen van hot naar her brengen. Maar goed, intussen zijn we bijna een jaar verder. 

En jawel hoor, Pepper komt nu met een blije kop terugrennen als hij te ver is afgedreven. En ’s avonds, als de kinderen slapen, komt hij helemaal uit zichzelf rustig bij je liggen. Na een kwartiertje boksen en spelen, dat wel. Maar dat geeft nu juist energie. 

Eigenlijk is het net als bij kinderen opvoeden en het vormen van een nieuw team: de energie die je erin steekt, krijg je absoluut terug. Als je maar geduld hebt en je goed weet in te schatten hoe je boodschap het beste aankomt.

Nieuwsgierig naar meer?

In ons kleurrijke magazine Perform vertellen ook andere medewerkers waar ze hun energie vandaan halen. Daarnaast vind je ander nieuws, interviews en achtergronden op het gebied van leren en ontwikkelen. Blader de huidige 5e editie eens rustig door.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant