Volg kosteloos een training met het STAP-budget

Met de subsidie kun je bij ons veel (introductie)trainingen geheel kosteloos volgen. Wil je een duurdere opleiding doen? Dan kun je met de subsidie tot € 1.000,- voordeel krijgen. Genoeg mogelijkheden dus om dit jaar aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

Bekijk aanbod tot € 1.000,- Bekijk ons gehele aanbod

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. De overheid heeft de subsidie in het leven geroepen om mensen te helpen zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan, zodat ze meer kans hebben om hun baan te houden of een nieuwe baan te vinden. Zowel werkenden als werkzoekenden kunnen met het STAP-budget een opleiding of training volgen en bijvoorbeeld een MBO-diploma halen. Zo helpt de subsidie mensen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

STAP-budget geldt voor bijna al onze trainingen

Je kunt het STAP-budget voor bijna al onze trainingen gebruiken (Bekijk hier de trainingen die NIET binnen het STAP-aanbod vallen). Zo kun je kiezen voor een meerdaagse training, maar ook kortere trainingen tot € 1.000,- zijn mogelijk. Daarmee kun je zelfs kosteloos een training volgen. Alleen bij klassikale lessen op een opleidingslocatie betaal je dan zelf nog de arrangementskosten. Deze vind je terug onder de kostenspecificatie van de training.

STAP-budget aanvragen bij UWV

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij UWV. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je maximaal € 1.000,- subsidie om je opleiding of training mee te bekostigen. Kost je opleiding of training meer dan € 1.000,-? Dan is een aanvulling vanuit jezelf, je werkgever, een O&O-fonds, de gemeente of UWV mogelijk. Is het beschikbare budget vanuit de overheid op, dan kun je helaas geen subsidie meer krijgen. Wacht dus niet te lang met je aanvraag.

Jaarlijks € 200 miljoen beschikbaar

De overheid stelt jaarlijks ruim € 200 miljoen beschikbaar, waarmee naar schatting ruim 200.000 mensen (een deel van) hun opleiding kunnen betalen. Het budget wordt dit jaar verdeeld over 5 aanvraagtermijnen.

Voorwaarden STAP-budget

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • De startdatum van de opleiding of training ligt tussen de vier weken en drie maanden na je aanvraag.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
 

Op Rijksoverheid.nl vind je ook veel informatie over het STAP-budget.

Al onze opleidingen in DUO-register

Je kunt het STAP-budget alleen aanvragen voor opleidingen en trainingen die in het scholingsregister van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) staan. Ons hele opleidingsaanbod staat in dit register. Je kunt dus voor elke opleiding of training die wij aanbieden het STAP-budget aanvragen.

Wij bieden nu extra veel trainingen aan die je met je STAP-budget zelfs kosteloos kunt volgen. Bekijk hier het aanbod

Bekijk aanbod tot € 1.000,-

Zit je training er niet bij? Kijk dan naar ons volledige aanbod, zet jouw STAP budget in en volg jouw training naar keuze tegen een gereduceerd tarief.

Bekijk ons gehele aanbod

Vragen?

Heb je vragen over het STAP-budget? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste opleiding of training? Neem dan contact met ons op via 035 200 5215 of info@bvo.nl. Wij staan je graag te woord.