De beste trainers

Over ons

Wij werken met beste trainers die het beste uit jou halen. En wat dat ‘beste’ dan is, dat bepaal jij. Onze trainers faciliteren jouw leerbehoefte met passende methodieken en tools. Inderdaad, in onze trainingen sta jij centraal.

Persoonlijke en effectieve leerervaringen. Speciaal voor jou

Een training is zo sterk als de trainer die hem geeft. Dankzij onze positie als een van de leidende trainingsbureaus van Nederland, weten wij al jarenlang de allerbeste en meest ervaren trainers aan ons te binden. Je krijgt bij ons altijd te maken met topprofessionals. Zij gaan nooit op de automatische piloot, maar weten altijd ter plekke in te spelen op de individuele leervraag van de deelnemers. Zij dagen je op die manier uit om vanuit verschillende invalshoeken te oefenen met voor jou herkenbare situaties. Zo wordt de training altijd persoonlijk en effectief voor jou.

Meerwaarde voor jouw resultaat

Verder besteden onze trainers veel aandacht aan de sfeer. Die is open en veilig, zodat je onbelemmerd kunt oefenen. Ze stellen je vragen waardoor je actief meedenkt over nieuwe strategieën en oplossingen. Zonder daarbij theoretisch te worden: jouw leerdoelen blijven het uitgangspunt. Behalve kennis van de nieuwste trainingsmethoden, hebben onze trainers ook ruime ervaring op het gebied van gedragsontwikkeling en organisaties. Ook dat is een absolute meerwaarde voor jouw trainingsresultaat.

Toptrainer in beeld

De aanpak van onze trainers is altijd persoonlijk: jij bent het begin- en eindpunt. Wil je een beeld krijgen van die aanpak? Lees dan het korte interview met toptrainer Ikram Choho. 

“Het slechte nieuws is: het ligt aan jou. Het goede nieuws is: het ligt aan jou”

Ikram, wat is jouw professionele kracht? 
“Mijn observatievermogen en mijn nieuwsgierigheid. Die combinatie vooral. Na 20 jaar ervaring ben ik nog net zo nieuwsgierig naar mensen als op dag 1: waarom doen mensen wat ze doen? Hoe komt het dat de ene persoon zich in een bepaalde situatie heel zelfverzekerd gedraagt, terwijl de andere persoon, van dezelfde leeftijd, met dezelfde opleiding en werkervaring, helemaal op is van de zenuwen? Die verschillen fascineren mij. Dat komt denk ik doordat ik uit een groot gezin kom, en dus al heel jong heb geleerd dat iedereen zijn eigen stijl ontwikkelt om succesvol te zijn in het leven dat hij leeft.”

Kun je iets vertellen over jouw manier van trainen
“Ik ben ervan overtuigd dat mensen hun gedrag kunnen ontwikkelen. Je leven lang, ongeacht hoe oud je bent. En uit recent neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat dat inderdaad zo is. Je wordt niet met één stel hersenen geboren, waar je het dan mee moet doen. Nee, je hersenen passen zich aan aan wat jij doet.
 
Als trainer ga ik dan ook niet uit van de fixed mindset, maar van de growth mindset. Via allerlei gesprekken en oefeningen help ik mensen om op een andere manier naar zichzelf en hun gedrag te kijken. Wat doe je wanneer en waarom? Wat wil je bereiken en hoe moet je je gedrag aanpassen om dat te bereiken? 
 
Maar let wel: ik ben niet de expert op het gebied van iemands gedrag en leven. Dat is die persoon zelf.  Wat ik doe, is die expertise zichtbaar en bruikbaar maken. Waar het mij om gaat, is dat iemand leert vissen in plaats van dat hij een vis krijgt. Dat kan in het begin van het traject weleens frustrerend zijn. Als je honger hebt, wil je namelijk gewoon die vis.”
 
Wat is volgens jou de kern van zo’n persoonlijke aanpak? 
“Dat als je iets wilt veranderen in je leven, jij het moet doen. Jij, en niemand anders. Ik heb goed nieuws en slecht nieuws, zeg ik weleens tegen deelnemers. Het slechte nieuws is: het ligt aan jou. Het goede nieuws is: het ligt aan jou.” 

Waar worden wij vooral om gewaardeerd?