Menu
BVO logo

Financieringen van je studie: de mogelijkheden op een rij

Als je een opleiding of training wil volgen, dan spelen de kosten waarschijnlijk een grote rol. Wist je dat er manieren zijn om goedkoper te studeren? Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor studenten en werkgevers. Je kunt hierbij denken aan vergoedingen, subsidies, regelingen, leningen en scholingsbudgetten (via cao’s). Het is soms moeilijk om een overzicht te krijgen van alle opties. Om die reden hebben we de financiële mogelijkheden voor je op een rij gezet. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Download dan onze brochure of neem contact op met een opleidingsadviseur via telefoonnummer 035 - 6 956 200.

​Alle financieringen en subsidies in één overzicht?

Wil jij alle financieringen en subsidies overzichtelijk bij elkaar, zodat je dit rustig kunt bekijken in je eigen tijd? Vraag dan direct de brochure Financiering en Subsidie aan.

Vraag subsidiebrochure aan

Voor de student

Ontdek de mogelijkheden om voordelig een training te volgen
  • Transitievergoeding
    Als je plotseling of ongewild ontslagen wordt, via UWV of de kantonrechter, heb je recht op een transitievergoeding. Deze vergoeding is bedoeld om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten of te verbeteren. Je kunt de transitievergoeding gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld een masterclass, training of cursus te volgen. Je vindt meer informatie bij de Rijksoverheid
 

Voor de werkgever

Ontdek hoe jouw werknemers met zakelijk voordeel kunnen studeren.
  • Belastingvoordeel
    Je kunt als werkgever de studiekosten van je medewerkers belastingvrij vergoeden aan je medewerkers. Dit is alleen mogelijk wanneer er geen andere partij is die de kosten vergoedt en als de scholing gericht is op de persoonlijke en/of vakinhoudelijke ontwikkeling van de werknemer. Bekijk de pagina Scholingskosten in de loonheffingen voor meer informatie.
 
  • SLIM-subsidieregeling
    Is jouw bedrijf een mkb-onderneming (maximaal 250 medewerkers) of actief in toerisme, horeca of landbouw? Goed nieuws! Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie beschikbaar om leren en ontwikkelen te stimuleren. Je kunt subsidie aanvragen voor:
    • het in kaart brengen van de scholingsbehoefte in jouw bedrijf en het opstellen van een opleidings- of ontwikkelplan;
    • loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers;
    • het uitwerken en/of implementeren van methodes om werknemers te stimuleren zich te ontwikkelen;  
    • Bekijk meer informatie over de SLIM-regeling.
 
  • MDIEU (Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden)
    Het doel van MDIEU is om zoveel mogelijk mensen gezond en werkend hun pensioengerechtigde leeftijd te laten bereiken. MDIEU steunt sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid en stimuleert het volgen van kortdurende trainingen. Lees de mogelijkheden van MDIEU.
 
  • Sectoren & Branches
    Wil je weten of er binnen je sector subsidiemogelijkheden zijn? Nederland heeft ongeveer honderd opleidings- en ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen) binnen de branches van de arbeidsmarkt. Een O&O-fonds helpt werkgevers en vakbonden op het gebied van opleiding en ontwikkeling van werknemers. In cao’s zijn afspraken gemaakt over scholingsbudgetten. Het O&O-fonds ondersteunt werknemers met deze scholingsbudgetten op het gebied van (loopbaan)ontwikkeling en het op niveau houden van hun vakbekwaamheid. Het overzicht van alle O&O-fondsen staat op OOverzicht.nl.

Training volgen?

Maak met een training van Boertien Vergouwen Overduin echt het verschil voor jezelf en voor je organisatie. Download onze brochure om alle financieringsmogelijkheden uitgebreid te bekijken.

Bekijk al onze trainingen