Training
2 dagen
Dag
In de afgelopen periode staat het onderwerp sociale veiligheid zowel in de media als in de politiek hoog op de agenda. Er zijn wetsvoorstellen aangenomen om de rechtspositie van de vertrouwenspersoon te versterken. Dit versterkt de noodzaak en meerwaarde van de functie van een vertrouwenspersoon in organisaties. Maar wat vraagt dit nu van de vertrouwenspersoon en op welke wijze kun je vanuit jouw signalerende en adviserende taak preventief en vroegtijdig binnen de organisatie meer impact maken? Het vraagt om een nog proactievere aanpak en het zichtbaar en toegankelijk zijn in de organisatie. Hoe kun je nog actiever bijdragen aan het terugdringen van sociale onveiligheid en ongewenst gedrag op het werk? Daar gaan we in deze training op in.
Deze training is geschikt voor iedereen die de rol van vertrouwenspersoon binnen organisaties uitvoert en HR-professionals met de rol van vertrouwenspersoon.
Voorafgaand aan de training vul je een online intakeformulier in. Dit gebruikt de trainer om de training nog beter te laten aansluiten. Daarnaast denk je alvast na over je eigen rol als het gaat om sociale veiligheid op de werkvloer en neem je minimaal 2 praktijkvoorbeelden mee naar de training. Deze worden gebruikt als reflectie- en oefenmateriaal.
Tijdens de training werken we zo veel als mogelijk met voorbeelden uit de eigen praktijk. De trainer wisselt theorie af met veel oefeningen om bij te dragen aan het behalen van de leerdoelen. Daarbij is veel aandacht voor reflectie zodat jij de impact kunt zien van jouw handelen. Dit maakt dat je straks beter met het geleerde aan de slag kunt in de praktijk. Aan het eind van de training formuleer je jouw eigen actieplan om ook daadwerkelijk in de praktijk jouw verantwoordelijkheid en rol te kunnen pakken als het gaat om het borgen van de sociale veiligheid in jouw organisatie.
9,0
Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Persoonlijke intake
Intregriteit in organisaties
Jouw positionering als vertrouwenspersoon
Persoonlijk actieplan
Eventuele aanvullende kosten
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
STAP-budget
Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. Bij de start van een nieuwe aanvraagperiode kun je om 10:00 uur bij het UWV je budget aanvragen. Dit kan per persoon één keer per jaar. Met het STAP-budget ontvang je maximaal € 1.000,- subsidie op je training of opleiding. Het budget van het kabinet wordt dit jaar verdeeld over 5 aanvraagtermijnen. Op onze speciale informatiepagina lees je alles over het STAP-budget.
BTW
Alle trainingen van Boertien Vergouwen Overduin zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.