Training Basisvaardigheden in Communicatie

2 dagen of 4 avonden - Leer beter te communiceren

Niveau:

Training

Duur:

2 dagen

Variant:

Avond en Dag

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn nodig om prettig en succesvol in een organisatie te kunnen werken. Vind je het moeilijk om een boodschap helder over te brengen, om goed te luisteren of om feedback te ontvangen? Dan is dit een goede training voor jou. In deze praktijkgerichte training van Boertien Vergouwen Overduin leer je prettig en duidelijk te communiceren door je kwaliteiten en vaardigheden effectief in te zetten. Kortom: dit is dé training om beter te communiceren.

Jouw resultaat

 • Je hebt inzicht in je eigen communicatie(voorkeurs)stijl en de manier waarop anderen communiceren
 • Je communiceert krachtiger en effectiever en brengt je boodschap helder over, doordat je vooraf het doel en gewenste resultaat helder in kaart hebt gebracht
 • Je weet hoe je contact maakt met je gesprekspartner, door actief te luisteren, structuur aan te brengen en de juiste vragen te stellen
 • Je kunt goed feedback geven en ontvangen en effectief omgaan met weerstand

Voor wie

Professionals op MBO-niveau die hun communicatieve vaardigheden willen verbeteren.

Aanpak

Deze training is gericht op wat jij wilt leren. Aan de hand van een intake kijkt de trainer naar wat jij wilt verbeteren en wat je lastig vindt. Door de kleine groep kan hij jou persoonlijk begeleiden. Tijdens de training krijg je inzicht in je communicatievaardigheden: wat beheers je en wat kun je verbeteren? Daarnaast leer je hoe je een boodschap effectiever kunt overbrengen en wat het belang is van non-verbale communicatie hierbij. In deze praktische training staat het doen centraal. Je oefent met praktijkoefeningen en bootst samen situaties na die zich op je werk voor kunnen doen. Dat werkt. Daarom communiceer jij na deze training beter: jouw boodschap komt helder over en je luistert beter naar anderen.

Waardering

8,4

Gerelateerde trainingen

 • Training Effectieve Gespreksvaardigheden
 • Training Goed Waarnemen, Juist Interpreteren en Effectief Communiceren
 • Training Assertief op het Werk
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Effectief communiceren

 • Basisvaardigheden
 • Ruis
 • Effectiever een boodschap overbrengen en ontvangen
 • Helder formuleren

Gespreksvoering

 • Fases in een gesprek
 • Vraag- en luistertechnieken
 • Samenvatten
 • Schakelen
 • Het belang van non-verbale communicatie

Luistervaardigheden

 • Actief en passief luisteren
 • Inlevingsvermogen

Feedback

 • Feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met weerstand en spanning in gesprekken

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Planning

Het programma bestaat uit 2 dagen of 4 avonden.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 1.240,-
Trainingsmateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.379,-


Locatie- en arrangementskosten
Boertien Vergouwen Overduin regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

 
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
8.6

Gemiddelde beoordeling training

Uit 26 ervaringen

8

Review

ANONIEM

Helder, leerzaam, duidelijk, leerdoel bereikt, goede gesprekken, goede opbouw, goede evaluatie, fijne trainer.

9

Review

PETER HUS

Geweldig. De trainer geef ik een 9. De organisatie waardeer ik met een 8. De accommodatie krijgt van mij een 9.

9

Review

TRUDY V.D. WERF

De training heeft aan mijn leerdoelen voldaan. Veel nuttige informatie ontvangen. Fijne groep. Heel speciaal.

8

Review

MARYA

Waardevol omdat je weer stil staat bij je eigen leerpunten, hier sta je in de winkel niet dagelijks (of in ieder geval niet zo diep) bij stil.

8

Review

ANONIEM

Veelal herkenbaar v.d. TL training. Wel erg fijn om weer een opfrissing te krijgen + dat de omgang met ons qua feedback erg fijn was.

8

Review

RACHID MENHAK

Leerzaam, energievol, ruimte om te refereren naar de werkelijkheid en daarom concreet aan je ontwikkeling te kunnen werken.

8

Review

ANONIEM

Leerzaam, open-minded, enthousiaste groep, veel eigen inbreng. De trainer geef ik een 9. De organisatie waardeer ik met een 8. De accommodatie krijgt van mij een 5.

8

Review

NICOLE TEUWEN

Vond het een fijne sfeer, waarbij respectvol met mensen wordt omgegaan. De trainer geef ik een 9. De organisatie waardeer ik met een 8. De accommodatie krijgt van mij een 6.

8

Review

ANONIEM

Goede training waarin je actief met je leerdoelen aan de slag gaat in een veilige omgeving. De trainer geef ik een 9 .

10

Review

ANONIEM

Het is een leerzame training, vooral omdat je kan oefenen met de acteur. De trainer geef ik een 10. De organisatie waardeer ik met een 10. De accommodatie krijgt van mij een 10.

9

Review

SILVIA KOPP

Ik vond het een hele goede training waar ik veel van heb geleerd en het ook zeker in de praktijk zal toepassen. De training zal ik zeker blijven gebruiken en de voorbeelden en theorie in de praktijk toepassen.

10

Review

SELMA WILLEMSEN

Ik vond het een zeer duidelijke en prettige training. Dit kwam mede door Joris onze cursusleider. Maar ook de groep zelf was erg prettig om mee te werken. Joris voelt de situaties goed aan en kan op een positieve manier kritisch zijn waar je dan weer van leert. Erg leerzaam!!!

8

Review

ANONIEM

Training was zeer intens en waardevol. Heeft meer dan verwacht mij handvatten gegeven en geleerd dat er meer is dan altijd van alles #.

9

Review

ANONIEM

Vond de training goed. Heb handvat gekregen om beter mijn doelen te bereiken. Hoe anderen mij zien is ook duidelijker geworden. De helikopter? Dat zal ik nooit meer vergeten.

10

Review

NANCE BOAKYE

Dit is een training die ieder mens 1x gevolgd moet hebben. Zeer waardevol, zowel voor privé en werk! De trainer geef ik een 10.

9

Review

BAL KOLEN

Goede inhoudelijke training, mooie link met de praktijk. De trainer geef ik een 9. De organisatie waardeer ik met een 9. De accommodatie krijgt van mij een 8.

8

Review

JERRY V. HAL

Goede training, actief: theorie en praktijk zijn in balans. De trainer geef ik een 10. De organisatie waardeer ik met een 9.

9

Review

CHRISTIAN STORKINK

De training heeft mij inzicht gegeven dat ik graag relaties goed houd, vriendelijk overkom en hierdoor # op de inhoud en gemaakte afspraken kan gaan zitten.

7

Review

ANONIEM

Ik vind dat de training goed inzicht biedt in de problematiek die op de afdeling/organisatie leeft. De trainer geef ik een 7.

10

Review

 ANONIEM

Nuttig, zinvol, zou je eigenlijk jaarlijks moeten herhalen. De trainer geef ik een 10. De organisatie waardeer ik met een 8.

 

8

Review

ANONIEM

Ik heb van deze cursus veel opgestoken! Vooraf dezelfde reflectie en de methoden en technieken die daarbij kunnen worden gebruikt zijn heel bruikbaar in de praktijk!

 

8

Review

ANONIEM

Het is een leerzame, inspirerende cursus. Op een ontspannen wijze word je je bewust van jouw gedrag en wat dat voor invloed heeft op de ander.

 

8

Review

ANONIEM

Goede leerzame training, goede balans theorie praktijk. Prettige acteurs om mee te werken. De trainer geef ik een 8.

 

10

Review

TONNY VAN HERWAARDEN

Goede opleiding. Voldeed volstrekt aan mijn verwachtingen. Leuk boek erbij gekregen met handvaten. Leraar deed de les zeer levendig en erg goed

 

8

Review

GEETA GHIRAW

Ik vond het een super leuke training. Ik had het niet verwacht, maar er was genoeg interactie onderling, onze begeleidster deed het ook goed en heel leuk. Gelukkig hadden we ook een leuke groep (dat kan schelen). Ik was heel erg tevreden over de cursus.

 

8

Review

SASKIA LEMMENS

Ik vind het een leerzame opleiding / training. Ik raad deze ook voor collega's aan die deze nog niet gevolgd hebben. Het is een interactieve training, hierdoor leer je meer dan alleen maar theorie te behandelen.

 

Training Basisvaardigheden in Communicatie

https://image.opleidingsgroep.nl:443/static/media/bvo/media/teasers/opleidingsadvies-bvo-teaser-mobiel.png?ext=.png

Opleidingsadvies


Ben je niet zeker welke training het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je een passend advies geven. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

 
Ben je niet zeker welke training het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je een passend advies geven. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
 
https://image.opleidingsgroep.nl:443/static/media/bvo/media/teasers/opleidingsadvies-bvo-teaser-mobiel.png?ext=.png

Opleidingsadvies


Ben je niet zeker welke training het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je een passend advies geven. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

 
Ben je niet zeker welke training het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je een passend advies geven. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.