Menu
BVO logo

Stork Management Traineeprogramma

Een Management Traineeprogramma voor alleen de échte toptalenten. Dat is wat Stork een paar jaar geleden voor ogen had. Een standaardprogramma met een regulier klasje is dan niet de juiste aanpak, dat wisten we meteen. De allerbeste kandidaten dienen zich immers niet allemaal op hetzelfde moment aan. In samenspraak met Stork hebben we daarom gekozen voor een andere, meer dynamische formule. Een succesformule, zo is gebleken.

Dynamische traineegroep

Het Stork Management Traineeprogramma bestaat intussen ruim zes jaar en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept. Waaronder de titel: Beste Traineeship van Nederland. Het succes van dit tweejarige programma is voor een belangrijk deel gebaseerd op de continue werving en selectie van toptalenten. Ofwel, op het concept van de dynamische traineegroep.

Op ieder moment van het programma stromen trainees in en uit. De samenstelling van de groep verandert dus voortdurend, ook tijdens de trainingsdagen. Er zijn op die dagen trainees aanwezig die net gestart zijn, maar ook trainees die de twee jaar er al bijna op hebben zitten.

Onze aanpak: absoluut maatwerk

Aangezien het programma geen vast begin of einde kent, werken we met persoonlijke workshops. Tijdens de trainingsdagen krijgt iedere trainee zo’n anderhalf uur de vloer en brengt zijn dilemma in. Dat is het vraagstuk waar hij in de praktijk tegenaan loopt, of waarin hij een ontwikkelstap wil zetten. De trainer verzorgt ter plekke een workshop op maat, passend bij die leervraag. In die workshop worden de overige trainees actief betrokken.

Tijdens de trainingsdagen wordt elke keer één thema dieper uitgelicht, bijvoorbeeld Communiceren en Beïnvloeden, Leiderschap, Persoonlijke Effectiviteit. Deze thema’s passeren iedere twee jaar de revue, dus elke trainee heeft ze allemaal gevolgd, maar afhankelijk van zijn of haar startmoment in een eigen volgorde.

Daarnaast kunnen de trainees nog Skills Labs volgen. Experimentele bijeenkomsten waarbij ze, in groepen van maximaal vier deelnemers, een dagdeel actief aan de slag met een trainingsacteur om alle lastige situaties nog eens te oefenen en de gespreksvaardigheden aan te scherpen.

De opbrengst: eigenaarschap voor leren en ontwikkelen

De ingebrachte dilemma’s zijn altijd ook interessant voor de medetrainees. Het leren van en met elkaar wordt sterk in praktijk gebracht. Anders dan in een standaardprogramma, nemen de trainees in de persoonlijke workshops eigen verantwoordelijkheid voor het leren.

Startende trainees komen in een groep waar medetrainees al stevig in het zadel zitten. Ze kunnen direct gebruikmaken van hun kennis, ervaring én netwerk. Er ontstaat een hechte leergroep, met verbindingen over de jaren heen, ook buiten de trainingsdagen om.

Trainees ervaren hun eigen leerproces en senioriteit gedurende het traject. En het mooie is: ze kunnen in de traineegroep concreet oefenen met hun leiderschap.

Benieuwd naar meer?

Ben je na het lezen over dit traineeprogramma benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jou en jouw organisatie? Neem dan contact op met Aleid Erbrink. Je kunt Aleid bereiken door een mail te sturen naar AErbrink@bvo.nl. Zij komt graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant