Menu
BVO logo

Sociale veiligheid op de werkvloer voor vertrouwenspersonen

De aandacht voor sociale veiligheid op de werkvloer is de laatste jaren enorm toegenomen – in de media én in de politiek. Zo zijn er wetsvoorstellen aangenomen om de rechtspositie van vertrouwenspersonen in organisaties te versterken. Dit onderstreept de noodzaak en meerwaarde van vertrouwenspersonen in organisaties enorm. Niet gek dus dat sociale veiligheid en de rol van vertrouwenspersonen bij veel organisaties hoog op de agenda staan. Maar wat vraagt dit nu van vertrouwenspersonen?

Zó maak jij vroegtijdig impact

In de basis weet je natuurlijk wat oké is – én wat niet. Maar kun je echt altijd sociaal onveilige situaties signaleren? Als vertrouwenspersoon kun jij jouw adviserende rol inzetten als het aankomt op preventie en vroegtijdig impact maken. Dan is het belangrijk om te weten hoe jij jouw rol positioneert als toegankelijk. Sociale veiligheid op de werkvloer vraagt daarom om een nóg proactievere aanpak: wees zichtbaar en toegankelijk in jouw organisatie! De eerste stap is ontdekken hoe jij nog actiever kunt bijdragen aan sociale veiligheid in jouw organisatie. Want alleen dan kun je sociale onveiligheid aanpakken vanuit de kern.

Volg een training Sociale Veiligheid

Als vertrouwenspersoon kun je een belangrijke rol spelen in het signaleren én voorkomen van sociaal onveilige situaties in jouw organisatie. Dat is niet gek, want jij bent de persoon waar werknemers terecht kunnen in dit soort situaties. Maar hoe pak je dit aan? En hoe laat jij je werknemers weten dat jij er voor hun bent? Wij hebben daarom de training Sociale Veiligheid ontwikkeld. De training focust op jouw rol als vertrouwenspersoon op de sociale veiligheid, en met name: je leert hoe je kunt signaleren, inspelen en inschatten. Je leert hoe je gesprekken kunt voeren over sociale onveiligheid. En hoe je presentatietechnieken kunt inzetten in het positioneren en presenteren van jouw adviserende rol.

Een sociaal veilige werkomgeving?

Volg dan onze training Sociale Veiligheid voor Vertrouwenspersonen. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jou en jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via 035 – 2 005 215 of info@bvo.nl. We staan je graag te woord.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder