Menu
BVO logo

Sociale veiligheid op de werkvloer voor leidinggevenden

Sociale veiligheid is belangrijk voor organisaties om te kunnen innoveren én groeien – het raakt namelijk het functioneren van iedere werknemer. Veel organisaties hebben sociale veiligheid dan ook hoog op de agenda staan. Maar welke rol kun jij als leidinggevende hierin aannemen?

Een gezonde werkomgeving is sociaal veilig

In een sociaal veilige werkomgeving gaan mensen respectvol met elkaar om. Werknemers kunnen zichzelf zijn én voelen zich vrij om hun mening naar voren te brengen. Een gezonde werkomgeving is een sociaal veilige werkomgeving. Maar hoe waarborg jij als leidinggevende de sociale veiligheid in jouw team? En kun jij altijd sociaal onveilige situaties herkennen? Als leidinggevende is het fijn om te weten hoe sociaal veilig jouw werknemers zich écht voelen. De eerste stap die je kunt nemen is bedenken wat jouw rol als leidinggevende hierin is. En ontdekken hoe jij integer gedrag binnen jouw organisatie stimuleert.

Volg een training Sociale Veiligheid

Welke rol kun jij als leidinggevende aannemen als het gaat om sociale veiligheid binnen de organisatie? En welke impact kun jij maken als het gaat om een sociaal veilige werkomgeving? Wij hebben daarom de training Sociale Veiligheid ontwikkeld. De training focust onder meer op de vier fasen van psychologische veiligheid, ethisch leiderschap en het herkennen van het risico op sociaal onveilig gedrag, en vooral: jouw rol als het gaat om sociale veiligheid binnen jouw team. Je krijgt inzicht in de wijze waarop inclusie een rol speelt bij een veilige werkomgeving. En je leert hoe je jouw organisatie kunt helpen bij het bevorderen van een sociaal veilig werkklimaat.

Een sociaal veilige werkomgeving?

Volg dan onze training Sociale Veiligheid voor Leidinggevenden. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jou, jouw team en organisatie? Neem dan contact met ons op via 035 – 2 005 215 of info@bvo.nl. We staan je graag te woord.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant