Menu
BVO logo

Revival of the webinar

Nieuwe (werk)omstandigheden zijn niet altijd makkelijk, maar bieden ook zicht op nieuwe mogelijkheden. Wat we voor de coronaperiode nog voor onmogelijk hielden, is inmiddels standard operating procedure geworden. En het mooie is dat we steeds nieuwe mogelijkheden ontdekken. Het webinar bijvoorbeeld: echt een feestje.

Een webinar, wat is dat eigenlijk?

Webinars zijn er in vele soorten en maten. Wanneer noem je iets nu een webinar, en wanneer bijvoorbeeld een lezing of een virtuele training? Bij ons is een webinar een live-uitzending via internet waarbij de nadruk ligt op kennisoverdracht, maar waarbij er ook volop ruimte is voor interactie via polls en de chatfunctie. Het grote voordeel van een webinar is natuurlijk dat er grote groepen mensen aan kunnen meedoen. Maar wat heb je er als deelnemer aan?

Echt een cadeautje

Een webinar is makkelijk toegankelijk, kost relatief weinig tijd en biedt je toch veel stof tot nadenken. Je kunt er gewoon vanuit huis aan deelnemen, wat in deze tijd natuurlijk handig is. En heb je het webinar gemist, dan kun je altijd nog terugkijken op een beter passend moment. Daar waar je in een training alleen volgt als je de energie hebt om er echt iets van te maken, is de drempel voor een webinar wat lager: ook als je niet topfit bent (en zijn we dat in deze periode niet allemaal weleens?), is een webinar goed te doen. Van een webinar dat goed gegeven wordt, krijgt je energie. Je kunt je er echt aan opladen. Echt een cadeautje dus.

Meerwaarde voor je ontwikkeling

Als organisatie kun je een webinar op maat laten maken. Dat betekent dat je de inhoud ervan kunt afstemmen op jouw situatie, jouw mensen. Door diverse interactiemogelijkheden te gebruiken, houd je je deelnemers actief en kom je ook wat meer te weten over wat hen bezighoudt op het onderwerp. Een webinar biedt veel meerwaarde als je het samen met collega’s volgt, zodat je de inzichten later met elkaar kunt delen. En wat er in een volgende persconferentie ook wordt afgekondigd: de webinar gaat gewoon door. Altijd.

Benieuwd naar onze webinars?

Ben je nieuwsgierig naar de webinars die we tot dusver hebben gehouden? Ga dan naar onze webinarpagina.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant