Menu
BVO logo

Meer spelen op je werk!

De kracht van spel binnen trainingen is groot. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar niets is zo echt als spel.

Spelen is echt
Als trainingsacteur daag je mensen uit om niet alleen te zeggen wat ze willen bereiken, maar dat ook te doen. Jij speelt, de deelnemer is zichzelf en met elkaar oefen je vaardigheden en situaties. En dat is echt. Die ervaring sterkt deelnemers om dat wat ze geleerd hebben toe te passen in hun werk. Ze weten immers wat ze kunnen omdat, ze het al eens hebben gedaan in de training.

Spelen is leuk
Laat je verrassen door het plezier dat spelen oplevert. Leren gaat een stuk makkelijker als het leuk is.

Spelen is een vak
"Een trainingsacteur is een specialist die in staat is door middel van oefening moeilijke situaties open te breken en deze met nieuwe vormen nieuw leven in te blazen!", aldus een deelnemer aan onze training 'Starten als Trainingsacteur”.

Bij Boertien Vergouwen Overduin zien we rollenspelen als een krachtige interventie die je als trainingsacteur inzet. Wil jij ook in korte tijd alle facetten van het vak trainingsacteren leren kennen? Ben je al trainer en wil je je impact vergroten door zelf meer te spelen? Wil je naast je baan in je organisatie ook als trainingsacteur ingezet worden? Wij laten je tijdens de 5-daagse training 'Starten als Trainingsacteur' kennismaken met spel en de didactiek van spel. Hoe speel je een geloofwaardige rol en hoe zorg je ervoor dat deelnemers leren? Je oefent voortdurend met verschillende werkvormen en leert hoe je deze bewust kunt inzetten. Daarnaast leer je samenwerken met een trainer, hoe je spel kunt inzetten om theoretische modellen te verhelderen, wat de nieuwste ontwikkelingen zijn binnen het vak en nog veel meer.
We laten je het vak van trainingsacteur proeven in de breedste zin van het woord.

Dit najaar start er een groep op 11 september en op 24 oktober.

Auteur: Loes Delleman
Trainingsacteur en trainer bij Boertien Vergouwen Overduin
Deel dit artikel

Wellicht ook interessant