Menu
BVO logo

Dit is hoe je alles uit je zomer kunt halen

Ga jij genieten van de buitenlandse zon? Of vier jij je vakantie deze zomer in eigen land, misschien wel in en rond je eigen huis. Wat je plannen ook zijn, je brein kan daar mooi in mee! Haal alles uit je zomer, zodat jij straks weer uitgerust aan het werk kunt gaan.

Een goede start is het halve werk

Zomervakantie, heerlijk! Wil jij jouw vakantie met een gerust hart starten? Laat je zakelijke contacten, ook als je thuisblijft, weten dat je een aantal weken niet bereikbaar bent.

TIP: vergeet je out-of-office niet aan te zetten. Wat moet er allemaal in je out-of-office staan? Het is belangrijk dat je de ontvanger laat weten wanneer je weer bereikbaar bent. En bij welke collega hij of zij terecht kan tijdens jouw afwezigheid. Verder kun je je bericht mooi openen met een bedankje.
Bijvoorbeeld: Dank u wel voor uw bericht. Na 15 augustus ben ik weer bereikbaar. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met mijn collega (naam collega) via (e-mailadres) of (telefoonnummer).

Je out-of-office perfectioneren? Volg dan onze training Correct Nederlands.

Écht bijtanken? Mindfulness!

Dan is eindelijk je vakantie begonnen, even de stekker eruit. Tijd om gelukkig te zijn met wat er is, of om te ontdekken hoe je dat doet. Mindfulness kan je daarbij helpen. Juist als je op je strandbedje ligt kun je die welverdiende adempauze even meepakken. Zon en zen vormen namelijk een uitstekende combinatie. Je kunt dus prima je aandacht trainen vanuit je tuinstoel. Leg dus je laptop weg, zet je telefoon uit en train je aandacht met de volgende tips:

TIP: pak door de dag heen drie keer een adempauze van drie minuten. Doe dat bijvoorbeeld op het strand, of als je op een terrasje zit. Het doel is niet zozeer om te ontspannen, maar om te registeren. Waar zit je adem? Gaat hij snel of langzaam? Komen er gedachten of emoties op? Registreer deze en ga weer terug naar je adem.

Nog meer mindfulness? Schrijf je dan in voor onze training Starten met Mindfulness.

Een boeiende bestemming voor ná de zomer

Hoe ziet jouw zomer eruit? Misschien heb jij wel een mooie reis geboekt. Of kies je voor een vakantie in eigen land. Maar waar je ook zit, je hebt alle tijd en rust om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Zo biedt de vakantie je ook ná de zomer een boeiende bestemming.

TIP: volg een training voor je eigen ontwikkeling. Of: oriënteer je op ons STAP-aanbod en volg na de zomer kosteloos een training. Of je nu een leidinggevende bent of een medewerker, deze zomer kun je inspiratie vinden in tal van klassikale trainingen. Je voorbereiden? Dat doe je lekker op een terrasje, aan zee, of gewoon thuis. In alle rust. Je hebt immers vakantie…

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder