Menu
BVO logo

De energiebehoefte van… toptrainer Wim van Hout

Onze trainers krijgen gemiddeld een 8,7. Toptrainers zijn het dus In onze nieuwe rubriek ontdek je hoe onze mensen zich opladen voor het mooie werk dat zij doen. Dit keer neemt toptrainer Wim van Hout je mee op zijn wandeling door de bossen van Bilthoven. “Zo ruikt de stilte.”

Eeuwenoude beuk

“Wandelen, alleen of met een vriend. Dat doe ik veel en graag. Vaak wandel ik een flink stuk, soms rustig, soms juist in hoog tempo. Als ik naar mijn werk ga, leg ik een deel van die reis te voet af, waardoor ik automatisch behoorlijk wat stappen op een dag zet. Goed voor mijn conditie, al is dat voor mij zeker niet de hoofdreden om te wandelen.
 
We wonen in Bilthoven, op een steenworp afstand van twee bossen. Het ene bos heeft duinen, mooie oude vliegdennen en een prachtige beukenlaan. Het andere is particulier gebied, maar vrij toegankelijk. Heerlijk rustig is het daar, want honden en fietsers mogen er niet komen. De mooiste plek is een viersprong, waar een eeuwenoude beuk staat. Magisch vind ik dat, alsof de tijd in die boom gestold is.”

Bij een boswandeling ruik je de stilte

“In beide bossen kun je kilometers lopen en dwalen. Ik geniet van de geuren en kleuren, die elk jaargetijde weer anders zijn. Ik blijf mij daarover verwonderen. Als ik met een van mijn vrienden wandel, bespreken we regelmatig persoonlijke zaken en coachen we elkaar een beetje. Maar we kunnen ook goed stil zijn, foto’s maken.
 
Toen ik klein was, woonde ik in een drukke havenstad, met altijd veel bedrijvigheid om mij heen. Later kwam ik te wonen in een grote stadswijk uit de jaren zestig. Voortdurend auto’s en mensen om je heen. De rust in onze huidige woonplaats valt me daardoor elke dag weer op. En die heerlijke boslucht ook. Zo ruikt de stilte voor mij.”

Nieuwsgierig naar meer?

In ons kleurrijke magazine Perform vertellen ook andere medewerkers waar ze hun energie vandaan halen. Daarnaast vind je ook ander nieuws, interviews en achtergronden op het gebied van leren en ontwikkelen. Blader de huidige 5e editie eens rustig door

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant