Menu
BVO logo

BNG Bank High Potential Programma

Versneld individuele ambities waarmaken en zo als organisatie verzekerd zijn van een krachtig managementpotentieel voor de toekomst. Dat is dé reden waarom BNG Bank het High Potential Programma in het leven heeft geroepen. In nauwe samenwerking met de bank verzorgen wij het eerste collectieve jaar van dit intensieve traineeship voor high potentials als change agents.

Deelnemers en programmaonderdelen

BNG Bank heeft ons benaderd omdat zij wil investeren in de leiderschapsambities van haar high potentials. Het gaat dan om hoogopgeleide medewerkers (WO) die

 • beschikken over de competenties en ambitie om binnen 2 à 3 jaar de stap naar een leidinggevende functie te zetten;
 • al leidinggevende zijn en binnen 2 à 3 jaar een volgende, zwaardere stap als leidinggevende kunnen zetten;
 • meer dan 1 jaar in dienst zijn en korter dan 7 jaar in hun huidige functie verblijven en potentie en ambitie hebben.
 

Met het BNG High Potential programma wil de bank deze high potentials klaarstomen voor het management van morgen. Het programma, waarin individuele sessies worden afgewisseld met groepsbijeenkomsten, bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Individuele intakegesprekken
 • Module Persoonlijk leiderschap
 • Module Effectief beïnvloeden
 • Module Sturen op resultaat
 • Module Coachen op ontwikkeling
 • Module Leidinggeven aan verandering
 • Module Leidinggeven aan teams
 • Module Persoonlijke strategie
 • Individuele coaching
 • Individuele afrondende gesprekken
 • Collectieve veranderopdracht & supervisie
 

Ontdek onze aanpak

Om het individuele leren te versterken, krijgen de trainees gedurende het gehele traject te maken met onze Personal-Power-aanpak. Hierbij organiseren we persoonlijke workshops in kleine groepen, waarbij telkens één deelnemer gedurende 1 à 1,5 uur zijn of haar leervraag centraal stelt. Anderen reflecteren daarop en delen hun visie. Deze intensieve werkwijze benadrukt de eigen verantwoordelijkheid voor gericht leren. In aanvulling op deze miniworkshops op maat is er ook ruimte voor individuele coaching. Afhankelijk van de behoeften van de deelnemers, kan deze coaching op verschillende momenten plaatsvinden, al dan niet online.

Ter verdieping van het zelfinzicht, het doorbreken van patronen en vergroting van de persoonlijke ontwikkeling van de high potentials, gebruiken we gedurende het hele programma de Birkman-methode. Hiermee verhogen we het leerrendement.

De trainees werken nadrukkelijk vanuit hun eigen werkomgeving. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag met praktijkopdrachten, ze maken een scan van hun eigen team en voeren gesprekken met hun eigen leidinggevenden. Zo kunnen zij het geleerde meteen concreet toepassen.

In de module Persoonlijke strategie komen de inzichten uit alle andere onderdelen samen. De trainees blikken terug, maar kijken ook vooruit. Wat hebben ze geleerd en hoe kunnen ze dat zo effectief mogelijk inzetten binnen hun beoogde leidinggevende functie bij de BNG?

High Potential Programma en cultuurverandering

De bestuursvoorzitter van BNG Bank, Gita Salden, is samen met HR nadrukkelijk betrokken bij dit programma. Zij beschouwt het als een onderdeel van de cultuurverandering die BNG Bank enige tijd geleden heeft ingezet. Hierbij mogen de leiders van morgen gezien worden als de change agents van vandaag. Met Gita Salden hebben wij van tevoren uitvoerig overlegd over de doelstellingen en vormgeving van het leertraject.

En wat we heel bijzonder vinden: Gita Salden heeft ook zelf deelgenomen aan zowel de eerste module (Persoonlijk leiderschap) als de laatste module (Persoonlijke strategie). In het gesprek dat zij tijdens die bijeenkomsten voerde met de deelnemers, benadrukte zij nogmaals het belang van dit leertraject binnen het bredere cultuurprogramma van de BNG.

Benieuwd naar meer?

Ben je na het lezen over dit traineeship benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jou en jouw organisatie? Neem dan contact op met Aleid Erbrink. Je kunt Aleid bereiken door een mail te sturen naar AErbrink@bvo.nl. Zij komt graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder