Nieuws

Learning Agility: 6 tips voor sterkere people agility

Op Vrijdag, 31 Augustus, 2018, 02:34

Veranderingen gaan razendsnel, zeker binnen organisaties. Daarom is het belangrijk inzicht te krijgen in het leer- en veranderpotentieel van je medewerkers. Een van de dimensies van deze learning agility is het vermogen om te leren van en met andere mensen. Doe je voordeel met onze 6 tips om meer te halen uit je People Agility.
Lees meer

"Een dialoog is meer dan alleen woorden uitwisselen"

Op Vrijdag, 31 Augustus, 2018, 02:32

Anja Goedkoop over de kracht van een goed gesprek

De Griekse wijsgeer Aristoteles zei het al: mensen onderscheiden zich van andere levende wezens door hun enorme communicatiemogelijkheden. Wat ons zo uniek maakt en ons zou moeten verbinden, zorgt echter maar al te vaak voor afstand en problemen. Anja Goedkoop pleit in dat verband voor de verbindende kracht van de dialoog. 

Lees meer

Kiwa's klantenservice kan wel tegen een stootje

Op Vrijdag, 31 Augustus, 2018, 02:29

Schelden, drammen, dreigen. Klanten kunnen behoorlijk vervelend doen aan de telefoon. Bij Kiwa’s Klant Contact Center weten daar nu wel raad mee. Speciaal voor deze medewerkers ontwikkelden we een training om beter om te gaan met weerstand aan de telefoon.
Lees meer

50-plussers arbeidsfit en duurzaam inzetbaar

Op Maandag, 13 Augustus, 2018, 05:38

IBK Groep levert en onderhoudt producten en installaties voor koudetechniek, airconditioning en luchtbehandeling. Een groot deel van de medewerkers is ouder dan 50. Algemeen directeur Jan-Willem Voshol: "In ons werk staat de mens centraal, of dit nu onze medewerker, de klant of de aandeelhouder is. In ons P&O-beleid geven wij hier invulling aan door onze mensen blijvend te boeien, zodat zij hun werk met energie en enthousiasme blijven doen. Bewust nadenken over je persoonlijke ontwikkeling hoort daar bij." Samen met het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB) gaven wij 50+ workshops.
Lees meer

Trainees kraken AH-business case binnen 24 uur

Op Donderdag, 9 Augustus, 2018, 03:57

Speciaal voor Albert Heijn/Ahold Delhaize ontwikkelden wij de AH-24 Game als onderdeel van een traineeship. Tijdens de game moeten de trainees een business case uit de praktijk zien op te lossen. Een levensechte voorbereiding op de managementcarrière die lonkt.

Lees meer

Blended learning: de optimale mix van leervormen

Op Donderdag, 9 Augustus, 2018, 03:56

Vroeger leerden we op school. In een klas. Uit een boek. Maar nu zijn er YouTube, LinkedIn en Wikipedia. Hoe organiseren we dat nu handig binnen bedrijven? Een pleidooi voor blended learning.
Lees meer

Enexis-medewerkers trainen voor de toekomst

Op Donderdag, 9 Augustus, 2018, 03:53

Goed nieuws: we zijn in zee gegaan met Enexis! De netbeheerder, vorig jaar begonnen met een organisatiebreed verandertraject, biedt sinds kort twee van onze trainingen aan zo’n 4.000 medewerkers aan: Feedback Geven en Ontvangen en Het Moedige Gesprek.
Lees meer

De senior medewerker is essentieel!

Op Woensdag, 1 Augustus, 2018, 07:00

In Management Team van 31 oktober jl. stond het artikel Wat te doen met de oudere werknemer? Paul Caquelein als senior trainer en adviseur verbonden aan de Boertiengroep, geeft aan waarom de senior medewerker essentieel is en licht de door hem ontwikkelde training De Plus van 50+ toe.
Lees meer

Meer spelen op je werk!

Op Dinsdag, 31 Juli, 2018, 10:23

De kracht van spel binnen trainingen is groot. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar niets is zo echt als spel.
Lees meer
Thema's: Leren en ontwikkelen

De taal van Duco

Op Dinsdag, 31 Juli, 2018, 10:17

“Loyaliteit is highly overrated.” Dat is wat Duco zei, hij zei het echt. Tijdens de MT-vergadering nota bene! In dat belachelijk overdreven Oxford-British van ‘m. Highly overrated. Loyaliteit! En hij keek er nog trots bij ook. In de oorverdovende stilte die daarna viel, keek hij triomfantelijk om zich heen. Alsof hij ook nog een applaus verwachtte voor zijn inbreng in deze toch al niet bijster enerverende discussie over HR-zaken. Hij zocht mijn blik, zag ik vanuit mijn ooghoeken. En ik zag dat anderen dat ook zagen. Verder zag ik op dat moment weinig. Ik moest alles op alles zetten om het gewicht van mijn plaatsvervangende schaamte te kunnen dragen. 
Lees meer
Thema's: Blog van Robin

Blended learning: van theorie naar implementatie

Op Dinsdag, 31 Juli, 2018, 10:03

Boertien Vergouwen Overduin kijkt naar de toekomst en volgt de ontwikkelingen binnen het vakgebied 'trainen'op de voet. Wij zijn ervan overtuigd dat de manier waarop we nu leren over drie jaar niet meer bestaat en dat blended learning het leren van de toekomst wordt. Blended learning is de combinatie van online en offline leren. Online waar dit kan en offline waar het moet. Daarmee is de toekomst wat ons betreft highly digtal én highly personal. We leren namelijk waar en wanneer we willen.
 
Maar zijn organisaties al klaar voor blended learning? En geloven zij er ook echt in? Of kiest men liever voor het veilige, overzichtelijke klaslokaal? Wij geven u vijf adviezen om concreet met blended learning aan de slag te gaan.
Lees meer
Thema's: Leren en ontwikkelen

Het einde van de vinkjescultuur

Op Dinsdag, 31 Juli, 2018, 09:53

Moet je met een ontwikkelassessment formeel willen beoordelen? Aan Duco hoef ik dat niet te vragen. Die wil vooral vinkjes kunnen zetten. Toegegeven, ook ik kick op vinkjes zetten. Geef mij een to-dolijstje en een rode marker en ik ga los. Zo veel mogelijk vinkjes in zo weinig mogelijk tijd, dat is de sport. Maar ik zit hier niet voor de sport. En als we echt een goed gesprek met elkaar willen voeren, als we handen en voeten willen geven aan onze nieuwe beoordelingssystematiek, dan zullen we toch… tja… minder vinkjes moeten zetten.

Niet de hele tijd willen beoordelen om uiteindelijk béter te kunnen beoordelen. Hoe ga ik dat nu weer aan Duco’s verstand peuteren? 
Lees meer
Thema's: Blog van Robin

When nothing seems to go right... go left!

Op Dinsdag, 31 Juli, 2018, 09:31

Herken je de volgende situatie? Je bent al een tijdje bezig met een coachee en het wil maar niet echt vlotten. Je hebt alles in kaart gebracht, de doelen, de onderliggende patronen, de emoties, de triggers en ga zo maar door. De coachee heeft inmiddels door al die sessies een aardig inzicht gekregen in de oorzaken van het ongewenste gedrag. Hij weet dat bepaalde gedachten hem eerder verder van zijn doel verwijderen dan dat ze helpen. Hij beseft dat hij eigenlijk zijn hele leven al op een bepaalde manier in elkaar steekt. Hij kent zijn eigen valkuilen, weet wat zijn kwaliteiten zijn, en toch. Zich werkelijk anders gedragen, met name als het spannend wordt, dat is toch wel heel moeilijk. De coachee blijft maar worstelen en jij als coach worstelt dapper mee.
Lees meer

Slimmer Leren is de sleutel!

Op Dinsdag, 31 Juli, 2018, 08:02

Het Nieuwe Werken, wie heeft er geen mening over? Steeds meer bedrijven adopteren het tijd- en plaats onafhankelijk werken. Maar ook fanatieke tegenstanders laten van zich horen. Zo besloot de top van Yahoo om iedereen weer terug te roepen op kantoor: zonder face-to-face contact zouden de prestaties lager zijn. Collega's Dirk Bannenberg en Jan-Willem Bouwmeester vragen zich in PW de Gids van mei 2013 terecht af hoe zo'n modern bedrijf aan zo'n achterhaalde mening komt.
Lees meer
Thema's: Leren en ontwikkelen

De 5 valkuilen van coachen

Op Maandag, 30 Juli, 2018, 09:26

Als coach wilt u uw deelnemer zo goed mogelijk begeleiden in zijn zakelijke of persoonlijke ontwikkeling. In deze rol moet u rekening houden met een aantal belangrijke aspecten. Om fouten te voorkomen leest u hieronder 5 valkuilen van een coach. Zo weet u in elk geval hoe het níet moet.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap