Nieuws

Mental Agility: hoe makkelijk denk jij out-of-the-box?

Op Woensdag, 17 Oktober, 2018, 07:14

Snel kunnen inspelen op complexe situaties is een belangrijke voorwaarde voor succes. De focus op Learning Agility helpt daarbij. Wil jij bijvoorbeeld sterker worden in het vinden van creatieve oplossingen voor ingewikkelde problemen? Werk dan aan je Mental Agility.

Lees meer

Wat triggert jou? Beloning en bedreiging op het werk

Op Woensdag, 17 Oktober, 2018, 07:05

Wat ervaar jij als bedreigend of belonend op de werkplek? En wat heb je nodig om je emoties beter te reguleren en belangrijke knopen door te hakken? Maak kennis met het SCARF-model, dé leertrend van dit moment.

Lees meer

Investeren in de duurzame inzetbaarheid van mensen?

Op Woensdag, 17 Oktober, 2018, 06:58

Goed nieuws: de Subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid gaat in november 2018 en april 2019 weer lopen. En helemaal mooi, vrijwel al onze trainingen vallen eronder. Wil jij investeren in de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers? Vraag dan subsidie aan op een van onze incompany- of maatwerkoplossingen en bespaar tot 50% op de trainingskosten.

Lees meer

Training volgen op kosten van je werkgever

Op Vrijdag, 12 Oktober, 2018, 01:38

In de meeste gevallen volg je een opleiding of training om beter te worden in je werk. Helemaal niet raar dus dat je werkgever (een deel van) die kosten draagt. Vaak is hiervoor in de organisatie zelfs een speciaal opleidingsbudget gereserveerd. Helaas blijft 40% van al die budgetten onbenut. Ga dus vooral eens zitten met je manager om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Hierbij 3 tips om je goed voor te bereiden op dit gesprek.
Lees meer

Laat niet je opleidingsbudget in de prullenbak verdwijnen

Op Vrijdag, 12 Oktober, 2018, 12:52

Volg een training op kosten van je werkgever
Wist jij dat veel organisaties werken met een opleidingsbudget? Dit budget is gereserveerd voor de ontwikkeling van medewerkers. Dus ook voor jou. Ofwel: ook jij kunt dit jaar nog op kosten van je werkgever een opleiding of training volgen. Als je dit niet wist, dan hebben we voor jou een troost: je bent beslist niet de enige….
 
Lees meer

Perform Magazine #2: het lerende brein

Op Maandag, 24 September, 2018, 12:54

Hij is er, de 2e editie van Perform! Een magazine boordevol interviews, columns, achtergrondverhalen, actualiteiten, een trainingskalender en allerlei interessante weetjes over het trainingsvak. Thema dit keer is het lerende brein.

Lees meer

Results Agility versterken? 4 praktische tips

Op Maandag, 24 September, 2018, 12:51

Met Learning Agility kun je meetbaar beter anticiperen op complexe veranderingen. Daarbij behaal je bijvoorbeeld betere resultaten, juist ook onder de druk van nieuwe omstandigheden. Wil je beter presteren? Versterk dan je Results Agility met onze tips.

Lees meer

Saskia Bekkers: “De learning agility verhogen, daar gaat het ons vooral om”

Op Maandag, 24 September, 2018, 12:03

“In de telecomsector gaan grote veranderingen plaatsvinden.  Dat vraagt om nieuwe skills, juist ook voor leidinggevenden,” aldus Saskia Bekkers, lid van het directieteam bij Tele2. In nauwe samenwerking met het telecombedrijf ontwikkelden wij een leiderschapstraining die 85 managers sterker maakt voor het leiderschap van morgen. Saskia vertelt erover.

Lees meer

Learning Agility: 6 tips voor sterkere people agility

Op Vrijdag, 31 Augustus, 2018, 02:34

Veranderingen gaan razendsnel, zeker binnen organisaties. Daarom is het belangrijk inzicht te krijgen in het leer- en veranderpotentieel van je medewerkers. Een van de dimensies van deze learning agility is het vermogen om te leren van en met andere mensen. Doe je voordeel met onze 6 tips om meer te halen uit je People Agility.
Lees meer

"Een dialoog is meer dan alleen woorden uitwisselen"

Op Vrijdag, 31 Augustus, 2018, 02:32

Anja Goedkoop over de kracht van een goed gesprek

De Griekse wijsgeer Aristoteles zei het al: mensen onderscheiden zich van andere levende wezens door hun enorme communicatiemogelijkheden. Wat ons zo uniek maakt en ons zou moeten verbinden, zorgt echter maar al te vaak voor afstand en problemen. Anja Goedkoop pleit in dat verband voor de verbindende kracht van de dialoog. 

Lees meer

Kiwa's klantenservice kan wel tegen een stootje

Op Vrijdag, 31 Augustus, 2018, 02:29

Schelden, drammen, dreigen. Klanten kunnen behoorlijk vervelend doen aan de telefoon. Bij Kiwa’s Klant Contact Center weten daar nu wel raad mee. Speciaal voor deze medewerkers ontwikkelden we een training om beter om te gaan met weerstand aan de telefoon.
Lees meer

50-plussers arbeidsfit en duurzaam inzetbaar

Op Maandag, 13 Augustus, 2018, 05:38

IBK Groep levert en onderhoudt producten en installaties voor koudetechniek, airconditioning en luchtbehandeling. Een groot deel van de medewerkers is ouder dan 50. Algemeen directeur Jan-Willem Voshol: "In ons werk staat de mens centraal, of dit nu onze medewerker, de klant of de aandeelhouder is. In ons P&O-beleid geven wij hier invulling aan door onze mensen blijvend te boeien, zodat zij hun werk met energie en enthousiasme blijven doen. Bewust nadenken over je persoonlijke ontwikkeling hoort daar bij." Samen met het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB) gaven wij 50+ workshops.
Lees meer

Trainees kraken AH-business case binnen 24 uur

Op Donderdag, 9 Augustus, 2018, 03:57

Speciaal voor Albert Heijn/Ahold Delhaize ontwikkelden wij de AH-24 Game als onderdeel van een traineeship. Tijdens de game moeten de trainees een business case uit de praktijk zien op te lossen. Een levensechte voorbereiding op de managementcarrière die lonkt.

Lees meer

Blended learning: de optimale mix van leervormen

Op Donderdag, 9 Augustus, 2018, 03:56

Vroeger leerden we op school. In een klas. Uit een boek. Maar nu zijn er YouTube, LinkedIn en Wikipedia. Hoe organiseren we dat nu handig binnen bedrijven? Een pleidooi voor blended learning.
Lees meer

Enexis-medewerkers trainen voor de toekomst

Op Donderdag, 9 Augustus, 2018, 03:53

Goed nieuws: we zijn in zee gegaan met Enexis! De netbeheerder, vorig jaar begonnen met een organisatiebreed verandertraject, biedt sinds kort twee van onze trainingen aan zo’n 4.000 medewerkers aan: Feedback Geven en Ontvangen en Het Moedige Gesprek.
Lees meer