Nieuws

Ontwikkel je dreamteam

Op Donderdag, 6 December, 2018, 01:45

Het potentieel van je team optimaal benutten en maximaal resultaat behalen. Dat willen we natuurlijk allemaal. Maar hoe ontwikkel je zo’n dreamteam? Je ontdekt het vanaf februari 2019, tijdens onze inspiratiesessies Teamontwikkeling.

Lees meer
Thema's: Blog

Hoe vaak geef jij complimenten?

Op Donderdag, 6 December, 2018, 01:41

Als leidinggevende van een team of afdeling, moet je een hoop ballen in de lucht houden. Je bent niet alleen leider, maar ook coach, ondernemer en manager. Dit keer zoomen we in op de rol van manager. Wat moet je daar allemaal voor in huis hebben?

Lees meer
Thema's: Blog

Helemaal zen

Op Donderdag, 6 December, 2018, 01:31

Je baas die om 23.00 nog even belt over de vergadering van morgenochtend. Je collega’s die ook in het weekend appen. En o ja: je werkmail checken op je vrije dag. Als je pech hebt, houd je er een burn-out aan over. Hoe ga jij om met werkgerelateerde stress?
Lees meer
Thema's: Blog

Sturen op targets: hoe doe je dat?

Op Dinsdag, 27 November, 2018, 03:30

Ondernemer, coach, leider, manager. Als succesvol leidinggevende ben je het allemaal en kies je bewust wanneer je vanuit welke rol handelt. Wat betekent dat precies? Hieronder zoomen we in op de leidinggevende als ondernemer.

Lees meer
Thema's: Blog

Geef ácht! Maatwerk voor Defensie

Op Dinsdag, 27 November, 2018, 03:27

Zo’n 60.000 militairen en burgers werken bij het Ministerie van Defensie. Vanwege de hoge eisen die aan hen worden gesteld, krijgen zij volop ontwikkelmogelijkheden. Sinds 2015 verzorgen wij voor het ministerie trainingen over leiderschap, gesprekstechnieken en persoonlijke effectiviteit voor P&O-professionals en leidinggevenden.

Lees meer
Thema's: Blog

Hoe zorg jij ervoor dat mensen meebewegen met verandering?

Op Dinsdag, 13 November, 2018, 09:13

Mensen zijn gewoontedieren, dat is algemeen bekend. Ze houden graag vast aan vertrouwde zaken en bekende patronen en laten zich niet zomaar veranderen. Hoe krijg je ze dan toch in beweging? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je de beoogde verandering moet zien te koppelen aan waar mensen sowieso al in geloven. Positief prikkelen dus. Zo motiveer je de nieuwe manier van werken vanuit bestaande dromen en overtuigingen. Weet je daar ook nog eens de noodzaak van de verandering aan de koppelen, dan ervaren mensen eerder een persoonlijk belang bij de verandering. Ze zijn dan eerder bereid met je mee te gaan.

Lees meer

Je Self-awareness versterken? Vraag eens om feedforward

Op Donderdag, 8 November, 2018, 11:28

Self-awareness is de kerndimensie van Learning Agility. Wil je je algehele verander- en leervermogen verbeteren, dan kun je het beste inzoomen op het vergroten van je zelfkennis. Hoe je dat doet? Doe je voordeel met onze praktische tips.
Lees meer

Presenteren als kinderspel

Op Donderdag, 8 November, 2018, 11:23

De druk op jonge kinderen is tegenwoordig enorm. Ze moeten zo veel leren, mogen zo weinig ervaren. Hoe mooi zou het zijn als we van alle schoolvakken ‘doe-vakken’ zouden maken? Dus voor aardrijkskunde gaan we reizen. Voor biologie trekken we de natuur in. En voor geschiedenis stappen we in de teletijdmachine van professor Barabas.
Lees meer

Leren en ontwikkelen: hoe doen ze dat bij Johnson & Johnson?

Op Donderdag, 8 November, 2018, 11:19

Je komt de naam Johnson & Johnson elke dag wel tegen, bijvoorbeeld op een fles mondwater of op verzorgingsproducten voor baby’s. Niet raar, want we hebben het over dé multinational op het gebied van gezondheidszorg. Hoe gaan zij om met leren en ontwikkelen? We vragen het Hester Heemskerk, HR Lead bij de farmaceutische tak van Johnson & Johnson Nederland.
Lees meer

Change Agility: hoe vaak brainstorm jij nou écht?

Op Woensdag, 31 Oktober, 2018, 10:33

Makkelijk is het zeker niet, maar belangrijk wel: meebewegen met alle veranderingen in je werk. De focus op Learning Agility helpt daarbij. Wil je bijvoorbeeld beter leren omgaan met onbekende situaties, ga dan aan de slag met je Change Agility.

Lees meer

Masterclass Presenteren met Impact

Op Woensdag, 31 Oktober, 2018, 10:30

Licht uit, spot aan… En daar sta je dan. Iedereen kijkt naar jou. Je slikt en voelt een warme gloed uit je nek omhoog kruipen. Herkenbaar? Dan is onze Masterclass Presenteren met Impact iets voor jou.

Lees meer

Mental Agility: hoe makkelijk denk jij out-of-the-box?

Op Woensdag, 17 Oktober, 2018, 07:14

Snel kunnen inspelen op complexe situaties is een belangrijke voorwaarde voor succes. De focus op Learning Agility helpt daarbij. Wil jij bijvoorbeeld sterker worden in het vinden van creatieve oplossingen voor ingewikkelde problemen? Werk dan aan je Mental Agility.

Lees meer

Wat triggert jou? Beloning en bedreiging op het werk

Op Woensdag, 17 Oktober, 2018, 07:05

Wat ervaar jij als bedreigend of belonend op de werkplek? En wat heb je nodig om je emoties beter te reguleren en belangrijke knopen door te hakken? Maak kennis met het SCARF-model, dé leertrend van dit moment.

Lees meer

Investeren in de duurzame inzetbaarheid van mensen?

Op Woensdag, 17 Oktober, 2018, 06:58

Goed nieuws: de Subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid gaat in november 2018 en april 2019 weer lopen. En helemaal mooi, vrijwel al onze trainingen vallen eronder. Wil jij investeren in de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers? Vraag dan subsidie aan op een van onze incompany- of maatwerkoplossingen en bespaar tot 50% op de trainingskosten.

Lees meer

Training volgen op kosten van je werkgever

Op Vrijdag, 12 Oktober, 2018, 01:38

In de meeste gevallen volg je een opleiding of training om beter te worden in je werk. Helemaal niet raar dus dat je werkgever (een deel van) die kosten draagt. Vaak is hiervoor in de organisatie zelfs een speciaal opleidingsbudget gereserveerd. Helaas blijft 40% van al die budgetten onbenut. Ga dus vooral eens zitten met je manager om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Hierbij 3 tips om je goed voor te bereiden op dit gesprek.
Lees meer