STAP-budget voorwaarden

Met het STAP-budget volg je een opleiding kosteloos of met € 1.000,- korting. Wil jij deze overheidssubsidie voor een van onze trainingen gebruiken? Kijk dan of je voldoet aan de STAP-subsidievoorwaarden.

Voorwaarden om gebruik te maken van het STAP-budget

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Leeftijd: Je bent minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen.
  • Werkvorm: Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Start opleiding: Je opleiding of training is nog niet gestart op het moment dat je het STAP-budget aanvraagt, maar start tussen de vier weken en drie maanden na je STAP-subsidieaanvraag.
  • Andere tegemoetkomingen: Je krijgt op het moment van de aanvraag geen andere tegemoetkomingen zoals studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt het STAP-budget wel combineren met het levenlanglerenkrediet (LLLK).
  • Jaarlijks STAP-budget: Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder het STAP-budget toegewezen gekregen. Je kunt jaarlijks namelijk 1 keer gebruikmaken van de STAP-subsidie.

STAP-budget aanvragen bij het UWV

Je kunt het STAP-budget voor bijna al onze trainingen gebruiken*. Maar hoe kan je het STAP-budget aanvragen? Je schrijft je eerst bij ons in voor een training. Vervolgens sturen wij je een STAP-aanmeldbewijs. Met dit bewijs vraag je de STAP-subsidie aan bij het UWV. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je de kosten van je opleiding of training tot maximaal € 1.000,-. Kost je opleiding of training meer dan € 1.000,-? Dan betaal jij of je werkgever de overige kosten. Maar ook een aanvulling vanuit een O&O-fonds, de gemeente of UWV is mogelijk.

Het STAP-budget van de overheid is beperkt. Is het beschikbare STAP-budget op, dan kun je helaas geen subsidie meer krijgen. De subsidie wordt dit jaar verdeeld over 5 aanvraagtermijnen. Zorg dus dat je op tijd bent met je aanvraag.

*Welke trainingen niet in aanmerking komen voor het STAP-budget, vind je bij de veelgestelde vragen.

Vraag je STAP-subsidie op tijd aan

Op 3 juli 2023 om 10.00 uur start weer een aanvraagperiode voor het STAP-budget. Zodra het budget op is, kun je geen subsidie meer ontvangen. Zorg dat je vóór 10.00 uur ingelogd bent in het UWV STAP-portal om meer kans te maken op de subsidie. Let op! Check of je voldoet aan de STAP-budget voorwaarden en schrijf je vóór 2 juli 17.00 uur in voor een van onze trainingen. Zo weet je zeker dat je je STAP-aanmeldbewijs op tijd ontvangt.

Weet jij al welke training je gaat volgen?

Boertien Vergouwen Overduin biedt ruim 20 trainingen tot € 1.000,- aan. Deze opleidingen volg je dus kosteloos met het STAP-budget. Benieuwd welke trainingen dit zijn?

Bekijk ons aanbod tot € 1.000,-

Veelgestelde vragen

Welke trainingen kan ik volgen met het STAP-budget?
Welke trainingen vallen niet (meer) onder STAP-budget?
Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?
Wanneer moet mijn opleiding starten?
Wat als mijn training meer dan € 1.000,- kost?
Welke kosten worden er wel en niet vergoed vanuit STAP-budget?
https://image.opleidingsgroep.nl:443/static/media/bvo/media/teasers/opleidingsadvies-bvo-teaser-mobiel.png?ext=.png
Opleidingsadvies

Ben je niet zeker welke training het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je een passend advies geven. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

 
Ben je niet zeker welke training het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je een passend advies geven. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.