STAP-budget aanvragen

Het is altijd leuk om je verder te ontwikkelen in je carrière. En nóg leuker als dat zonder kosten of voor een gereduceerd tarief kan met het STAP-budget. De overheid stelt een beperkt bedrag voor het STAP-budget beschikbaar. Zorg daarom dat je klaarzit om het STAP-budget aan te vragen zodra de aanvraagperiode start!

Schrijf je in voor een training voor 2 juli 17.00 uur

Vanaf 3 juli​ 2023 om 10.00 uur kun je weer STAP-budget aanvragen. De STAP-subsidie is erg populair, maar het budget is beperkt. Op=op. Zorg dat je vóór 10.00 uur ingelogd bent in het UWV STAP-portal om meer kans te maken op het budget.

Ook belangrijk: schrijf je vóór 2 juli 17.00 uur in voor een van onze trainingen. Wij sturen je een STAP-aanmeldbewijs dat je nodig hebt om kans te maken op de toekenning van het budget.

Hoe kan je het STAP-budget aanvragen?

Wanneer kan je het STAP-budget aanvragen?

Jaarlijks kan je 1 keer € 1.000,- aan opleidingsbudget aanvragen bij het UWV om jezelf bij te scholen of iets nieuws te leren. De subsidie wordt dit jaar verdeeld over 5 aanvraagtermijnen. De eerstvolgende termijn start op 3 juli 2023 om 10:00. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. Is er deze termijn geen budget meer beschikbaar? Probeer het de volgende aanvraagperiode opnieuw, misschien kom je dan wel in aanmerking!

In het schema hieronder zie je de overige tijdvakken van 2023. Zorg dat je je op tijd inschrijft voor een opleiding en dat je opleiding start binnen de genoemde periode. Op 3 juli kun je dus budget aanvragen voor opleidingen die starten tussen 29 mei en 30 september 2023.

Benieuwd aan welke STAP-budget voorwaarden je moet voldoen?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Meer weten over deze voorwaarden? We vertellen je er alles over via de knop hieronder!

Bekijk de STAP-voorwaarden

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?
Moet ik mij eerst inschrijven voor een training om in aanmerking te komen voor STAP-budget?
Moet ik zelf mijn STAP-budget aanvragen of zorgen jullie hiervoor?
https://image.opleidingsgroep.nl:443/static/media/bvo/media/teasers/opleidingsadvies-bvo-teaser-mobiel.png?ext=.png
Opleidingsadvies

Ben je niet zeker welke training het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je een passend advies geven. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

 
Ben je niet zeker welke training het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je een passend advies geven. Je kunt hen bereiken op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.