Kosteloos een training volgen

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal € 1.000,- aan overheidssubsidie ontvangen voor scholing. Dit bedrag is een gift: als je de opleiding of training goed afrondt, hoef je het geld niet terug te betalen. Wij hebben een ruim aanbod (introductie)trainingen van maximaal € 1.000,-. Deze trainingen kun je met het STAP-budget dus geheel kosteloos volgen. (Alleen eventuele arrangementskosten moet je zelf betalen als je ervoor kiest om de training op locatie te volgen.) Je vindt ons speciale STAP-aanbod hieronder.

Vraag de subsidie op tijd aan

De aanvraagperiode start op dinsdag 28 februari 2023 om 10:00 uur. Zodra het budget op is, kun je geen subsidie meer ontvangen. Wacht dus niet te lang met je aanvraag. Let op! Schrijf je vóór 27 februari in voor een van onze trainingen, om je STAP-aanmeldbewijs op tijd te ontvangen.

Voorwaarden STAP-budget

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • De startdatum van de opleiding of training ligt tussen de vier weken en drie maanden na je aanvraag.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met het levenlanglerenkrediet (LLLK).
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Ons STAP-aanbod: volg deze trainingen kosteloos

Bekijk hieronder ons STAP-aanbod met korte opleidingen tot € 1.000,-.

Of bekijk één van onze meest gekozen trainingen. Zet jouw STAP-budget in en volg jouw training tegen een gereduceerd tarief.

Zit je training er niet bij? Kijk dan naar ons volledige aanbod, zet jouw STAP budget in en volg jouw training naar keuze tegen een gereduceerd tarief.

Vragen of opleidingsadvies op maat?

Heb je vragen over het STAP-budget? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste training? Neem dan contact met ons op via 035 200 5215 of info@bvo.nl. Wij staan je graag te woord.