Training Feedback geven en ontvangen – HBO/WO werk- en denkniveau

Inhoud training

Feedback is van groot belang voor uw eigen ontwikkeling en die van anderen. Dit verstevigt ook de onderlinge samenwerking met collega’s. Door transparant te zijn in uw communicatie, weet u uw doelen te bereiken met behoud van de relatie.
 
In deze eendaagse training leert u constructief feedback geven en deze ook goed te ontvangen. In actieve werkvormen inventariseert u bijvoorbeeld de do’s en dont’s van feedback. U oefent met ‘zo fout mogelijk feedback geven’ en ‘complimenten geven’. Met behulp van de RET-methode wordt u zich bewust van de eigen beelden en overtuigingen bij het geven of ontvangen van feedback. Zo kunt u effectieve en objectieve feedback geven waar de ander echt iets mee kan. Samenwerken wordt zo plezierig en effectief.
 
Deze training is ook interessant om te volgen samen met uw team of een aantal collega’s uit uw team.

Leerdoelen

Na deze training kunt/heeft u:

  • Constructieve feedback geven en ontvangen.
  • Een passende communicatiestijl gebruiken bij het geven en ontvangen van feedback.
  • Meer inzicht in hoe mensen informatie aan elkaar geven en van elkaar ontvangen.
  • Meer bewustzijn van de eigen beelden en verwachtingen, waardoor de deelnemer feedback objectiever kan geven en ontvangen.
  • Zicht op de do’s en don’ts van feedback geven en ontvangen.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers, adviseurs en leidinggevenden met minimaal HBO-werk- en denkniveau, indicatief vanaf schaal 9. Er is ook een training voor medewerkers met MBO werk- en denkniveau.
De leerdoelen van beide trainingen zijn gelijk. De (uitvoer van de) oefeningen en wijze van instructie door trainer verschillen.

Praktische informatie

Uiterlijk drie weken voor start van de training ontvangt u toegang tot onze online leeromgeving. Hier leest u onder andere meer over de inhoud van de training en ziet u wie uw trainer en mededeelnemers zijn. De trainingsdagen duren  van 09:00 – 17:00 uur. Voor de training vult u een intakeformulier in zodat de trainer inzicht heeft in uw startsituatie. Tevens maakt u een aantal voorbereidingsopdrachten voor start van de training.

Data en locaties

De volgende data en locaties staan momenteel gepland. We plannen doorlopend nieuwe groepen en data, zeker als groepen het maximale deelnemersaantal bereiken. Zit uw voorkeursdatum vol? Houd dan de planning in de gaten.

Alle trainingen worden vanaf het najaar van 2021 zowel via Virtual Classroom als klassikaal (in Utrecht/Den Haag) aangeboden. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volgt u live les via de computer of laptop. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. U kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kunt u veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. U ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Start september
Trainingsdag 1: maandag 6 september 2021 - Virtual Classroom

Start oktober
Trainingsdag 1: dinsdag 5 oktober 2021 - Virtual Classroom

Start oktober - VOL
Trainingsdag 1: woensdag 27 oktober 2021 - Den Haag
 
Start november
Trainingsdag 1: woensdag 17 november 2021 - Utrecht
 
Start december
Trainingsdag 1: woensdag 1 december 2021 - Den Haag

Start december
Trainingsdag 1: woensdag 15 december 2021 - Virtual Classroom

Prijs per deelnemer
Virtual Classroom: € 102.
Klassikaal: € 143.

Type bewijs na afronding
Geen

Inschrijven