Training Feedback geven en ontvangen

HBO/WO werk- en denkniveau

Inhoud training

Feedback is van groot belang voor uw eigen ontwikkeling en die van anderen. Dit verstevigt ook de onderlinge samenwerking met collega’s. Door transparant te zijn in uw communicatie, weet u uw doelen te bereiken met behoud van de relatie.
 
In deze eendaagse training leert u constructief feedback geven en deze ook goed te ontvangen. In actieve werkvormen inventariseert u bijvoorbeeld de do’s en dont’s van feedback. U oefent met ‘zo fout mogelijk feedback geven’ en ‘complimenten geven’. Met behulp van de RET-methode wordt u zich bewust van de eigen beelden en overtuigingen bij het geven of ontvangen van feedback. Zo kunt u effectieve en objectieve feedback geven waar de ander echt iets mee kan. Samenwerken wordt zo plezierig en effectief.
 
Deze training is ook interessant om te volgen samen met uw team of een aantal collega’s uit uw team.

Leerdoelen

Na deze training kunt/heeft u:

  • Constructieve feedback geven en ontvangen.
  • Een passende communicatiestijl gebruiken bij het geven en ontvangen van feedback.
  • Meer inzicht in hoe mensen informatie aan elkaar geven en van elkaar ontvangen.
  • Meer bewustzijn van de eigen beelden en verwachtingen, waardoor de deelnemer feedback objectiever kan geven en ontvangen.
  • Zicht op de do’s en don’ts van feedback geven en ontvangen.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers en adviseurs met minimaal HBO-werk- en denkniveau, indicatief vanaf schaal 9. Er is ook een training voor medewerkers met MBO werk- en denkniveau.
De leerdoelen van beide trainingen zijn gelijk. De (uitvoer van de) oefeningen en wijze van instructie door trainer verschillen.

Praktische informatie

Uiterlijk drie weken voor start van de training ontvangt u toegang tot onze online leeromgeving. Hier leest u onder andere meer over de inhoud van de training en ziet u wie uw trainer en mededeelnemers zijn. De trainingsdagen duren  van 09:00 – 17:00 uur. Voor de training vult u een intakeformulier in zodat de trainer inzicht heeft in uw startsituatie. Tevens maakt u een aantal voorbereidingsopdrachten voor start van de training. Het maximale aantal deelnemers per groep is 12.

Data en locaties

De volgende data en locaties staan momenteel gepland. We plannen doorlopend nieuwe groepen en data, zeker als groepen het maximale deelnemersaantal bereiken. Zit uw voorkeursdatum vol? Houd dan de planning in de gaten.

Fysieke bijeenkomsten voor deze training/opleiding komen tot nader orde te vervallen. Er is geen online mogelijkheid hiervoor, omdat wij juist het klassikale gedeelte hier belangrijk achten. Zodra fysieke lessen weer mogelijk zijn, zullen we weer overgaan op klassikaal les op onze leslocaties.
 
Start Mei – Utrecht
Trainingsdag 1: maandag 18 mei 2020

Start September – Utrecht
Trainingsdag 1: woensdag 23 september 2020

Start November – Den Haag
Trainingsdag 1: vrijdag 13 november 2020
 
Prijs per deelnemer
€ 140 inclusief accommodatie en lunch. Vrijgesteld van btw. 

Inschrijven