Robin

Ik ben HR-businesspartner bij een grote uitzendorganisatie. Ik besta niet echt, maar ben bedacht door creatieve communicatiemedewerkers en trainers van Boertien Vergouwen Overduin. Een HR-nieuwsbrief moest er eigenlijk komen, maar na lang brainstormen en heel veel koppen koffie, zagen ze toch meer in mij. Juist omdat ik zo op jou lijk. Net als jij ben ik een ambitieuze HR-professional die voortdurend nadenkt over wat er allemaal speelt, hoe het anders en beter kan. En net als jij reflecteer ik niet alleen op mijn successen, maar ook op mijn fouten. Zie mij maar vooral als jouw sparringpartner. 

Hoe ik naar de wereld kijk

Als ik om mij heen kijk, zie ik veel bedrijven in transitie. Het is de werkelijkheid die binnenkomt. Soms keihard, in de vorm van een reorganisatie of fusie. Andere keren zachter, met nieuwe opleidingsplannen, succession planning voor een duurzame opvolging of het bespreekbaar maken van taboes als demotie en verveling op het werk. Bij het aangaan van al die uitdagingen zijn bedrijven gebaat bij een volwassen HR-partner, die op niveau kan meedenken. Feit is echter dat veel directeuren daarvoor terugdeinzen. Zij zien HR-professionals nog veel te vaak als uitvoerders. Heel old school en ook niet effectief. Bij alle uitdagingen die nu spelen, is het namelijk nog wel de grootste uitdaging om van de nood van een organisatie een deugd te maken voor de mensen die er werken. En laat dát nu net de kracht van HR zijn. 

Wat ik belangrijk vind

Inhoud vóór de vorm. Echt het verschil maken. En ik geloof dat dat alleen maar lukt bij mensen die ‘zijn wie ze zijn’ en tegelijkertijd openstaan voor verandering. 

Mijn kracht

Mijn intuïtie, mijn doortastendheid, mijn praktische instelling. Ik zie wat mensen écht drijft en weet ze te verbinden met elkaar en met de organisatie. Ik haal eruit wat erin zit. Zo motiveer ik mensen en zet ik organisaties in hun kracht. 

Wat ik leuk vind

Mijn zoon Jasper van 12 (en van kijken naar hoe hij ’s morgens naar school fietst), Italiaans, Japans en Koreaans eten, chocola, filosofie, psychologie, lange wandelingen, The Walking Dead, tijd voor mezelf hebben. En natuurlijk doe ik alles het liefst samen met M. (behalve tijd voor mezelf hebben dan). 

Wat ik niet leuk vind

Lange vergaderingen, ongefundeerde meningen, gebrek aan daadkracht, jaknikkers, hypochonders, Halloween, sporten, ruzie met M. 

Wil je mijn blog volgen?

Meld je dan aan en vul hieronder je e-mailadres in.


Een traject op maat?

Wanneer een aantal medewerkers dezelfde trainingsbehoefte heeft, is een incompanytraining een goede optie. Zijn de problemen complexer van aard, dan is maatwerk een uitkomst. Wij bieden voor elk probleem de juiste oplossing.

Of neem direct contact met ons op:

Alles in één overzicht

Wil je alle informatie nog eens op je gemak nalezen? Vraag dan onze trainingsgids aan. Hierin vind je het volledige trainingsaanbod met alle informatie. Je krijgt deze trainingsgids gratis thuis gestuurd!

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren