Nieuws

Werkgeluk: hoe voel jij je deze Blue Monday?

Op Maandag, 21 Januari, 2019, 09:20

Weemoedig, neerslachtig of triest vandaag? Tja, het is weer die laatste maandag van de eerste maand van het jaar… Volgens Cynthia Noordoven-Smit, trainer en coach op het gebied van werkgeluk, bestaat er wel degelijk zoiets als Blue Monday. “Maar als ik mensen mag uitdagen, gaan ze juist op die dag met plezier naar hun werk.”

Lees meer
Thema's: Blog

Visie alleen is niet voldoende…

Op Donderdag, 10 Januari, 2019, 01:24

Leiderschap is meer dan een functie. Het is de combinatie van wie jij als leider bent, wat je doet en waar je dat doet. Daarbij moet je manager, coach, ondernemer én leider kunnen zijn. Binnen die vier rollen heeft de leider een sleutelrol.

Lees meer
Thema's: Blog

Topklinisch ziekenhuis Spaarne Gasthuis omarmt verandering

Op Donderdag, 10 Januari, 2019, 01:20

Verandering zit in het DNA van het Spaarne Gasthuis. Voortgekomen uit een fusie tussen het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis, heeft het topklinisch ziekenhuis intussen een topambitie: de allerbeste zorg in de regio bieden. Hiervoor moet het management wendbaar blijven. Reden voor ons om een reeks Learning Agility-workshops op maat te ontwikkelen.

Lees meer
Thema's: Blog

Commercieel succesvol zijn? Doorloop het Wheel of Fortune

Op Maandag, 7 Januari, 2019, 10:25

Alles uit je sales halen wat erin zit. En meer. Dat wil natuurlijk elke salesprofessional. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? De sleutel tot commercieel succes zit hem in het Wheel of Fortune. Hierin draait het om 4 dingen: de klant, de klant, de klant én vertrouwen.

Lees meer
Thema's: Blog

The show must go on!

Op Vrijdag, 28 December, 2018, 09:43

Het was een succes, de Masterclass Presenteren met Impact. Trainer Jaco Kirchjunger en presentator Humberto Tan haalden begin december vorig jaar alles uit de kast om deelnemers een inspirerende leerervaring te bieden. Een korte impressie.
Lees meer
Thema's: Blog , Communicatie

Laat je mensen doorgroeien

Op Vrijdag, 28 December, 2018, 08:52

Als leidinggevende ben je niet alleen leider, manager en ondernemer. Je wordt ook steeds vaker geacht een coachende rol naar je medewerkers te vervullen. Wat houdt die rol concreet in. En wat maakt jou nou tot een goede coach?

Lees meer
Thema's: Blog , Management en leiderschap

Nieuw jaar, nieuwe kansen…

Op Vrijdag, 28 December, 2018, 08:47

In het nieuwe jaar ga ik weer lekker sporten. Daar is het vorig jaar echt te weinig van gekomen. Vaak door herkenbare oorzaken, zoals drukte op werk en drukte thuis als jong gezin. Terwijl ik wel een goed voorbeeld heb rondlopen: mijn vrouw slaagt er al een half jaar in om wekelijks twee keer een uur te sporten, onder begeleiding in een fitnesscentrum.

Lees meer
Thema's: Blog , Leren en ontwikkelen

Ontwikkel je dreamteam

Op Donderdag, 6 December, 2018, 01:45

Het potentieel van je team optimaal benutten en maximaal resultaat behalen. Dat willen we natuurlijk allemaal. Maar hoe ontwikkel je zo’n dreamteam? Je ontdekt het vanaf februari 2019, tijdens onze inspiratiesessies Teamontwikkeling.

Lees meer
Thema's: Blog , Management en leiderschap

Hoe vaak geef jij complimenten?

Op Donderdag, 6 December, 2018, 01:41

Als leidinggevende van een team of afdeling, moet je een hoop ballen in de lucht houden. Je bent niet alleen leider, maar ook coach, ondernemer en manager. Dit keer zoomen we in op de rol van manager. Wat moet je daar allemaal voor in huis hebben?

Lees meer
Thema's: Blog

Helemaal zen

Op Donderdag, 6 December, 2018, 01:31

Je baas die om 23.00 nog even belt over de vergadering van morgenochtend. Je collega’s die ook in het weekend appen. En o ja: je werkmail checken op je vrije dag. Als je pech hebt, houd je er een burn-out aan over. Hoe ga jij om met werkgerelateerde stress?
Lees meer
Thema's: Blog

Sturen op targets: hoe doe je dat?

Op Dinsdag, 27 November, 2018, 03:30

Ondernemer, coach, leider, manager. Als succesvol leidinggevende ben je het allemaal en kies je bewust wanneer je vanuit welke rol handelt. Wat betekent dat precies? Hieronder zoomen we in op de leidinggevende als ondernemer.

Lees meer
Thema's: Blog

Geef ácht! Maatwerk voor Defensie

Op Dinsdag, 27 November, 2018, 03:27

Zo’n 60.000 militairen en burgers werken bij het Ministerie van Defensie. Vanwege de hoge eisen die aan hen worden gesteld, krijgen zij volop ontwikkelmogelijkheden. Sinds 2015 verzorgen wij voor het ministerie trainingen over leiderschap, gesprekstechnieken en persoonlijke effectiviteit voor P&O-professionals en leidinggevenden.

Lees meer
Thema's: Blog

"Als je echt iets wil, dan is alles haalbaar"

Op Zaterdag, 7 April, 2018, 05:30

Je hoeft Kim Lammers (36) niet te vertellen wat doorzettingsvermogen is. Ze behaalde gedurende haar topsportcarrière vele successen, maar kreeg ook te maken met tegenslagen. Hoe groeide Lammers uit tot een van de beste spitsen ter wereld? En hoe gebruikt ze haar ervaringen om anderen en zichzelf te motiveren en inspireren?
Lees meer
Thema's: Blog

Wat is assertiviteit?

Op Vrijdag, 18 Augustus, 2017, 09:24

Wie assertief is, is ‘in staat om voor zichzelf op te komen’, volgens de Van Dale. Maar assertiviteit is breder dan dat. Het betekent dat je voor jezelf opkomt op een manier die ook respectvol is naar de ander toe. Alleen maar aan je eigen belangen denken is niet assertief, maar agressief. En alleen maar aan de belangen van de ander denken en je eigen belangen uit het oog verliezen, is subassertief. Een assertieve persoon balanceert dus op het smalle koord tussen agressiviteit en subassertiviteit.

Lees meer
Thema's: Blog , Persoonlijke effectiviteit