Heb je vragen?

Bel ons voor een deskundig trainingsadvies!

035 695 62 00

Of mail naar: info@bvo.nl

Daarom Boertien Vergouwen Overduin

  • Professionele informatievoorziening
  • Betaalbare kwaliteit en flexibiliteit
  • Focus op zowel organisatie als individu
Lees meer

Persoonlijke Effectiviteit

Wat mensen in organisaties onderscheidend, innovatief en effectief maakt, wordt niet bepaald door wat ze weten, maar door wie ze zijn en door wat ze in gedrag laten zien. Persoonlijke effectiviteit richt zich daarmee op de ontwikkeling van het individu. Het optimaal inzetten van talenten, het aanboren van drijfveren, het stellen van concrete en belangrijke doelen en deze daadwerkelijk realiseren. Dit alles op een manier die bij iemand past en die effectief is in de omgeving waarin hij of zij werkt.

Onze maatwerktrajecten

Trajecten op het gebied van persoonlijke effectiviteit gaan verder omdat deze niet alleen gaan over het leren van nieuw gedrag. Deze trajecten richten zich namelijk vooral op het onderzoeken, herkennen en beïnvloeden van bewuste en onbewuste patronen en overtuigingen die aan gedrag ten grondslag liggen. We richten ons op diepere, onderliggende lagen, en dat levert duurzame leereffecten op.

Persoonlijke effectiviteit beslaat met het onderzoeken van patronen en overtuigingen drie terreinen: de manier van denken, de emoties en het uiteindelijke gedrag. Wanneer deze drie aspecten van de persoonlijkheid inzichtelijk zijn, is men in staat om op zo’n manier invloed uit te oefenen op de gedachten en gevoelens dat men zich als mens vrij voelt om datgene te doen wat in overeenstemming is met wie men echt is. Men is dan persoonlijk effectief in het bereiken van doelen.

Thema’s die aan de orde kunnen komen tijdens een traject op het gebied van persoonlijke effectiviteit zijn onder andere: omgaan met veranderprocessen in de organisatie, behalen van persoonlijke doelen en organisatiedoelen, invloed uitoefenen zonder formele macht, omgaan met politiek in organisaties, emotionele intelligentie, assertiviteit, productiviteit, omgaan met tijd- en werkdruk, Het Nieuwe Werken, vitaliteit, work-life balance en mindfulness.

Onze aanpak

Een maatwerktrajecten van Boertien Vergouwen Overduin richten zich niet alleen op de persoonlijke ontwikkeling van professionals. Wij hebben ook de ambitie om mensen waardevoller te maken voor de organisatie, want effectievere professionals zorgen direct voor een betere performance van de organisatie.

Al onze trainers zijn goed opgeleid en werken met methodieken als RET, NLP, Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Systemisch werken en Psychodrama. Onze cursisten kunnen realistische casuïstiek uit de eigen werkcontext inbrengen, zodat zij na de training ook daadwerkelijk aan de slag kunnen met het geleerde. Hier profiteren zowel de deelnemer als zijn organisatie van.
 

Een traject op maat?

Een standaard training is niet altijd de oplossing voor een organisatie, want problemen verdwijnen niet doordat enkele medewerkers zich verder ontwikkelen in hun kennis en vaardigheden. Problemen zijn vaak ingewikkelder, doordat bijvoorbeeld processen, aansturing en cultuur een grote rol spelen. In zulke gevallen is een maatwerktraject de oplossing. Maatwerktrajecten worden altijd ontwikkeld aan de hand van een analyse van de situatie binnen de organisatie, zodat deze optimaal aansluiten op de leerbehoefte en het grootste resultaat opleveren!

Lees meer
Of neem direct contact met ons op:

035 695 62 11

Onze website maakt gebruik van cookies.